Ljubezenske pustolovščine so lahko vznemirljive, vendar vse prepogosto vodijo v srčne bolečine in težave. Ko nas nekdo privlači do te mere, da se težko upremo mislim nanj, nas lahko kaj hitro zamika, da bi se podali na kratko in vročo avanturo.

Toda največkrat se tisto, kar se začne kot na videz nedolžna igra, hitro sprevrže v nekaj veliko resnejšega in bolj zapletenega. Zakaj torej pride do tovrstnih pustolovščin in zakaj so lahko nevarne? Preučimo tveganja, povezana z ljubezenskimi pustolovščinami, in razmislimo, kako se jim izogniti.

Pa tako nedolžno se je pričelo

Ena večjih nevarnosti, ki jih prinašajo pustolovščine v ljubezenskem življenju, tiči v razdiranju partnerskih zvez. Pari, ki skupaj živijo že dlje časa, na neki točki dosežejo stanje, ki se lahko opiše z dolgočasjem ali navajenostjo, ki zamenja prvotno zaljubljenost, s čimer se ustvarijo idealni pogoji za težave.

V tem obdobju se človek hitro znajde v primežu nepotešenosti svojih občutkov in v želji po popestritvi življenja zaide na kakšen spletni portali za avanture. Sprva zgolj iz radovednosti, da bi si malo ogledal zanimive profile in se pozabaval z vročim klepetom. A v nekaterih primerih žal ne ostane samo pri tem.

Zakaj prihaja do avantur?

Ljubezenske avanture se najpogosteje zgodijo v dveh primerih. Na delovnem mestu ali na počitnicah. Ko sodelavci med skupnim delom razvijejo močno povezanost, jih lahko zamika, da bi svojo privlačnost še bolj raziskali. Pričnejo hoditi na kavice po službi, se zabavajo, pogovarjajo o vsem drugem, razen o delu, in nenadoma se razvije neustavljiva privlačnost.

Sodelavca na kavi

Povezanost med sodelovcema na delovnem mestu kot povod za avanturo.

Podobno je, ko se ljudje odpravijo na počitnice. Zlasti v poletnih mesecih hormoni pustijo prosto pot fantazijam, običajno pa je prisoten še alkohol, ki odstrani vse zavore. In seveda ni prav nič narobe s poletno avanturo, če je človek samski. Težava nastane, ko se vanjo zapletejo vezani ljudje.

Razlog za strta srca

Glavno tveganje, povezano z avanturami, je čustvena bolečina za obe vpleteni strani. Če vas privlači oseba, ki je že del para (ali obratno), tvegate, da bo za vajino romanco izvedel partner enega ali drugega. In ne zgolj to. Nekateri ljudje, ki se zapletejo v avanture, sami obžalujejo svoja dejanja že po prvi noči, ko jih prične peči globoka vest.

Tudi če sta obe vpleteni osebi na začetku avanture samski, lahko pride do bolečih občutkov, ko nekdo od njiju ugotovi, da je zaljubljen v osebo, ki mu teh čustev ne vrača. Avantura je bila sprva mišljena v smislu »imejva se lepo«. Brez večjih obveznosti in brez resne zveze.

Erotične misli in avanture

Vsekakor je ključen del vsake avanture erotika. Spolna privlačnost je tista, ki ljudi premami v na videz nerazumljiva dejanja. Morda do partnerja celo čutite ljubezen in doma niste zapostavljeni, pa vas bo neka oseba pritegnila do te mere, da se ji ne boste zmogli upreti.

V tem primeru se kaj lahko pripeti, da boste že naslednji dan vse skupaj močno obžalovali in se celo želeli izpovedati partnerju. Takšna priznanja se končajo na dva načina. Z daljšim obdobjem sprejemanja in popolno spremembo v odnosu ali z ločitvijo. Zato ravnajte preudarno in imejte nadzor nad svojimi čustvi. Ne podajajte se v avanture, če ste partnerju obljubili zvestobo.