Marsikdo, ki ima težave s kroničnimi boleznimi, kot so artritis, osteoporoza in revma, prav tako pa je njegovo splošno počutje slabo, se sprašuje, kako bi bilo mogoče omiliti zdravstvene težave. Je res edina rešitev jemanje močnih zdravil? In kaj, kadar se teh ne sme jemati zaradi njihovih stranskih učinkov? Brez skrbi, kajti pomoč se lahko najde tudi drugje, ne le v lekarni.

Kaj je elektromagnetna terapija?

Elektromagnetna terapija oziroma pulzna magnetna terapija je del fizikalne medicine. Uporablja se v zdravstvenih ustanovah, predvsem za zdravljenje težav z okostjem, saj je dokazano, da pulzi magnetnih tokov pozitivno vplivajo na celice kosti – pri zlomih lahko celo vplivajo na hitrejši čas celjenja kosti. In kar uporabljajo v zdravstvu, lahko na srečo včasih uporabljamo tudi doma, tako vam je tudi elektromagnetna terapija na voljo za blažitev vaših bolezenskih simptomov kar na domu.

Elektromagnetna terapija poteka s sproščanjem elektromagnetnih pulzov, ki jih ljudje sicer s čutili ne zaznavamo, saj nimamo čutila, ki bi lahko zaznavalo magnetizem. Ti pulzi vplivajo na celice. Pomagajo jim, da so njihove celične stene bolj prepustne, to pa pomeni, da pride do njih s krvjo več hranilnih snovi in več kisika. Celice tako dobijo možnost, da se bolje regenerirajo in pospešeno delujejo, torej so bolj zdrave. Tudi odvajanje odpadnih snovi iz celic in s tem iz organov je veliko boljše. Celice, ki so razstrupljene in imajo dovolj kisika ter hrane, pa so zagotovo zdrave celice.

Kako lahko poskrbim za elektromagnetno terapijo doma?

Elektromagnetna terapija se lahko doma izvaja s pomočjo magnetne blazine Magus, ki je slovenski proizvod in pomaga tako pri artritisu, revmi, osteoporozi, pri sanaciji športnih poškodb, spodbujanju imunskega sistema in še bi lahko naštevali. Z njo se lahko odlično spopadete z bolečinami, ne da bi vam bilo potrebno jemati močna zdravila, saj elektromagnetna terapija poskrbi, da se telo resnično zdravi samo oziroma s pomočjo elektromagnetnih pulzov. Kemična sredstva, ki zgolj blokirajo zaznavanje bolečine, pa zdravljenja ne omogočajo, temveč le prikrijejo bolečino. Magnetno blazino velja uporabljati en mesec, dovolj pa je, da se odločite za dve terapiji dnevno, ki trajata od 15 minut do pol ure.

Magnetna blazina

Z magnetno blazino Magus lahko terapijo izvajate kar doma.

Elektromagnetna terapija, s katero zdravijo težave z okostjem tudi v bolnišnicah, je učinkovita prav zato, ker vpliva neposredno na celice okostja, kar z drugimi »domačimi« metodami ne moremo doseči. In ker poleg tega še vpliva na dober spanec in na boljši imunski sistem, je zagotovo več kot priporočljiva. V kolikor imate težave, se vam vsekakor splača poizkusiti.