Imate tudi vi radi lepo urejen dom, a ne marate, da deluje načičkan? Prav to je tisto, zaradi česar se nekateri izogibajo dekoraciji in so mnenja, da tudi na področju urejanja doma velja pravilo »manj je več«. V kolikor imate tudi sami radi preprostost, se tega vsekakor lahko držite, saj ni potrebno, da bi svoj dom do zadnjega kotička napolnili z okraski, da bi bil lep. Prav preprostost, čiste linije in naraven videz so namreč ponovno v modi. Z njimi lahko dosežemo izjemen učinek, ki naredi naš dom svetel in zračen, hkrati pa tudi pove, da v njem živijo ljudje, ki znajo ceniti tudi najbolj preproste stvari v življenju.

Stenske nalepke za vtis povezanosti z naravo

Narava je zadnja leta vse bolj priljubljena in vse bolj se zavedamo njenega zdravilnega ter pomirjujočega učinka. V njeno naročje se vračamo ne le pri preživljanju prostega časa, temveč tudi na področju prehrane in kozmetike, prav tako pa pri gradnji in notranjem opremljanju. Naravni materiali so ponovno v uporabi, svoj dom radi zapolnimo s kamnom, vodo in lesom v dekorativen namen, prav tako pa vanj vnašamo tudi živo zelenje.

Zelenje in stenska nalepka

Čudovita kombinacija zelenja in dekorativne stenske nalepke.

Seveda pa nekaj lončnic na nas psihološko ne vpliva tako močno kot velike podobe, ki lahko zavzemajo tudi celo steno, in predstavljajo naravne elemente v vsej njihovi veličini. Fototapete s podobami narave so marsikoga že popolnoma prevzele, vse več ljudi pa se odloča tudi za stenske nalepke z motivi iz narave.

Zakaj prav stenske nalepke?

Pravzaprav zato, ker je to gotovo najbolj enostaven način polepšanja doma brez velikih in dragih posegov, ki se jih kasneje ne bi dalo odpraviti. Stenske nalepke so poceni, izbirate lahko med množico motivov, namestitev je povsem preprosta, ko se jih naveličate, pa jih lahko popolnoma brez truda tudi odstranite.

Stenske nalepke z motivi iz narave poživljajo in pomirjajo

Dekoracija doma ni nikoli namenjena le temu, da bi prostor poživila oziroma ga naredila bolj poln, razgiban in manj dolgočasen. Njen pravi namen mora biti, da v vas vzbuja prijetna občutja, vas pomirja in pomaga pri vas doma ustvarjati občutek varnosti. Vaš dom je vaše zatočišče in prostor povezanosti vaše družine. Torej velja za poživitev sten izbrati motive, ki temu ustrezajo. Stenske nalepke z motivi iz narave vaše posamezne stene polepšajo – jih prekrijejo z drevesi, rožami, listi, pticami. Prostor je tako videti bolj premišljeno urejen. Kako pa stenske nalepke vplivajo na naše počutje? Zagotovo ni nikogar, ki se ne bi ob teh motivih počutil sproščenega.

Stenske nalepke

Ustrezno izbrane stenske nalepke pozitivno vplivajo na naše počutje.

S stenskimi nalepkami z najrazličnejšimi motivi iz narave si lahko ustvarite sodoben dom, v katerem se boste znali sprostiti. In stenske nalepke pri tem zgolj pomagajo, nikakor pa ne določajo vašega stila opremljanja in dekoracije. Podajo se v izjemno moderno urejena stanovanja, ki sledijo pravilom urbanega minimalizma, v sodobne prostore, ki sledijo zenovskim pravilom in častijo naravne elemente, prav tako pa tudi v, s toplimi barvami, napolnjena prijetna gnezda, ki cenijo toplino, mehkobo in udobje. S primerno izbiro motiva in nato s pravo izbiro barve stenske nalepke, se lahko ta dejansko poda kamor koli.