Maribor je razdeljen na več mestnih predelov. V katerem je najlepše živeti? To je odvisno od individualnih želja in od tega, kakšen način bivanja vam ustreza. Kateri predel pa je najboljša izbira za nakup stanovanja, ki ga nameravate oddajati? Tudi tu ni pravila, zagotovo pa je bližina centra mesta več kot zaželena.

S pomočjo niza besed oddam stanovanje Maribor, ki jih vpišete v iskalnik, lahko vidite trenutno ponudbo. S tem lahko določite tudi približno ceno najemnine v določenem predelu mesta. Najemnina se seveda razlikuje tudi glede na kvadraturo in ohranjenost ter opremljenost stanovanja.

Kako stanovanje najlažje oddati v najem?

Najemnine so v Sloveniji visoke nekaj sto evrov. Ponekod so nižje, ponekod višje, zagotovo pa se z oddajanjem stanovanja da zaslužiti. Če v iskalnik vpišete oddam stanovanje Maribor, boste videli, da višina najemnine ni vedno premo sorazmerna z velikostjo in letnico stanovanja, pa tudi z lokacijo ne. Nekatera stanovanja je enostavno lažje oddati kot druga, četudi je najemnina malo višja. Na to največkrat vpliva kombinacija dejavnikov, kot so lokacija, tloris, oprema in še kaj drugega.

Maribor

Nakupa stanovanja, ki se ga lotevate kot investicijo za oddajanje, se je najbolje lotiti s pomočjo nepremičninske agencije. Agenti vam bodo na podlagi svojih izkušenj namreč najbolje znali svetovati, katero stanovanje je takšno, da v oglas poleg njega ne bo treba zapisati drugega kot »oddam stanovanje Maribor«, in že boste našli najemnika.

Kaj pa oddajanje stanovanja turistom?

Tudi obiskovalcem iz tujine je Maribor vedno bolj zanimiv, oddajanje stanovanj turistom v mestu pa je tako zanimiva investicija. Pri tem je treba vedeti, da turiste zanima predvsem center mesta, poleg tega pa iščejo stanovanja, ki imajo »dušo« – so torej nekaj posebnega. Opremljena morajo biti na zanimiv način ali imeti kakšne druge lastnosti, ki jih prepričajo.

Tudi v primeru želje po takšnem oddajanju se je najpametneje obrniti na agencijo in z njeno pomočjo izbrati stanovanje, ki ga boste lahko izkoristili v ta namen. Kar se tega tiče namreč Maribor ponuja še ogromno možnosti in sedaj je več kot pravi čas za nakup, saj mesto še ni tako zasičeno s ponudbo kot na primer Ljubljana.