Včasih je veljalo, da je pohištvo po naročilu zelo drago in da si ga lahko privoščijo samo premožnejši. Sedaj to že dolgo ne drži več. Res je, da je nekoliko dražje od generičnega pohištva, ki ga dobite v nakupovalnih središčih, ampak je tudi veliko bolj kakovostno in zaradi tega tudi bolj obstojno. Pa še vse vaše želje in lastnosti prostorov se lahko upoštevajo, ko si na primer naročite kuhinjo po naročilu ali daste izdelati otroške in mladinske sobe po meri.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste v katalogu, ki pride po pošti, videli čudovito akcijsko kuhinjo in ste si jo zaželeli, potem pa razočarano ugotovili, da so njene dimenzije prevelike za vaš prostor? No, meni se je to zgodilo kar nekajkrat. Dokler nisem imela dovolj in sem se s sliko tiste kuhinje, ki sem si jo najbolj želela, odpravila do mizarja, za katerega sem slišala, da izdeluje odlične kuhinje po naročilu. Pokazala sem mu, kaj si želim, mizar pa je odgovoril, da izvedba sploh ni problem. Naslednji dan se je oglasil pri meni, da je naredil natančno izmero stare kuhinje oziroma prostorov, v katerih bo nova kuhinja po naročilu.

Kuhinja po naročilu

Še danes težko verjamem, kako hitro je bila opravljena montaža kuhinje.

Zelo sem bila presenečena, ko me je po štirih tednih poklical, da je moje pohištvo po naročilu končano, in vprašal, kdaj ga lahko pride montirati. Sama sem namreč pričakovala, da bo izdelava pohištva trajala vsaj dva meseca. Fantje so prišli in novo kuhinjo po naročilu zmontirali v enem dnevu.  Popolna montaža pohištva v celoti tako ni trajala več kot dva delovna dneva. In tako sem imela že v nekaj dneh od demontaže kuhinjskih elementov popolnoma novo in povsem takšno kuhinjo, kot sem si jo vedno želela.

Med montažo mi je glavni mizar povedal, da izdeluje vse mogoče pohištvo, tudi otroške in mladinske sobe po meri, in da so stranke tudi z njimi zelo zadovoljne. Sama se nisem hotela prenagliti z naročilom otroške sobe, ampak sem želela najprej videti, kako se bo obnesla kuhinja po naročilu. Po nekaj mesecih uporabe pa sem bila tako zadovoljna, da sem ga poklicala in pri njem naročila še izdelavo otroške sobe po meri. Tudi v tem primeru je bila izdelava hitra in kljub temu tudi zelo kakovostna.

Otroška soba po meri

Kmalu sem se odločila tudi za otroško sobo, ki je bila izdelana po meri.

Moj mali uporabnik otroške sobe je v njej zelo srečen in že snuje načrte, kakšna bo čez nekaj let njegova mladinska soba po meri. Še posebej so mu všeč vodila BLUM, ki imajo »slow stop« mehanizem odpiranja in zapiranja. Predali so vsem prijetni zaradi sistema popolnega izvleka, kjer je pregled v predalni del funkcionalen in z lahkoto dosegljiv. Moj mož pa se navdušuje nad res tihim zapiranjem vodil, saj ga v hiši moti najmanjši hrup.

Res je, da sem za to pohištvo po meri plačala nekoliko več in da sem tudi čakala nanj nekoliko dlje, kot če bi ga naročila v kakšnem pohištvenem salonu. Ampak dobila sem izredno kakovostno pohištvo, ki je točno tako, kot sem si ga želela. In vse to po zaslugi mojega odličnega mizarja!