Nakup nove kuhinje vsakemu izmed nas predstavlja časovno in denarno investicijo. To seveda ni nič čudnega, saj mora nova kuhinja zadovoljiti številne naše zahteve in želje: biti mora lepa, nuditi nam mora prostor, kjer se počutimo domače, prijetno in sproščeno. Poleg tega nam mora seveda omogočati še pripravo hrane, v kateri bo užival tako kuhar kot tudi ostali člani družine. Pomembna sta še njena postavitev in izgled.

Zato moramo ob nakupu nove kuhinje razmisliti o tem, kako poteka naš vsakdanjik, koliko časa bomo v kuhinji preživeli, ali želimo imeti kuhinjski prostor ločen od preostalega stanovanja, koliko nameravamo za novo kuhinjo zapraviti in podobno.

Izhodišča za nakup nove kuhinje

Pred izbiro nove kuhinje torej pazite na naslednja pomembna vprašanja:

  • Ali kuhate sami ali cela družina?
  • Kupujete večje število živil naenkrat? Morda pa kupujete živila sproti?
  • Kakšne kuhinje so vam pri srcu? Moderne, tradicionalne, podeželske, …?
  • Kaj vam je bolj pomembno: videz kuhinje ali njeno preprosto vzdrževanje in čiščenje?

Seveda bo ob izbiri nove kuhinje najprej potrebno izmeriti prostor, v katerem bo ta pomemben del doma stal. Res je, da velika večina proizvajalcev kuhinj pred dokončnim naročilom tudi sama opravi natančnejše meritve, saj so pri izrisu kuhinje včasih pomembni prav centimetri.

Izris kuhinje

Vseeno vam svetujemo, da že sami preverite električno napeljavo, vodovodno napeljavo, odvod za napo, lego oken in še bi lahko naštevali. Poleg tega je pomembno še to, da se odločite za obliko kuhinje; le-ta je lahko enovrstna, dvovrstna, v obliki črke L, v obliki črke U, s kuhinjskim otokom itd.

Izrednega pomena je obenem to, da se še pred nakupom odločite, kako globoko boste pri nakupu segli v žep. Nato si postavite limit za to, koliko ste pripravljeni odšteti za osnovno kuhinjsko pohištvo in koliko za kuhinjske aparate in druge dodatke.

Odločiti se morate tudi o tem, ali želite visoke omare, veliko izvlečnih predalov, omarice s klasičnim odpiranjem vrat, kako visoki bodo viseči elementi, kje boste potrebovali še kakšno poličko, bosta štedilnik in pečica vgradna ali prosto stoječa.

Kuhinje Nobilia vas zagotovo ne bodo razočarale

Za ene izmed najbolj priljubljenih kuhinj sodobnega časa veljajo kuhinje Nobilia. Te kuhinje prekaljenih nemških mojstrov so naravnost odlična izbira za vse tiste, ki želijo funkcionalno kuhinjo, vrhunsko kakovost ter nenazadnje inovativen dizajn, ki je prilagojen zahtevam sodobnega kupca.

  • Nobilia Credo

Čudovite kuhinje Nobilia si lahko ogledate na zgornjih slikah, vabimo pa vas tudi v pohištvena salona Il Ambienti, ki se nahajata v Murski Soboti in Ljubljani. Tam si boste kuhinje priznanega nemškega proizvajalca lahko ogledali v živo, strokovnjaki podjetja Il Ambienti pa vam bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam morebiti zastavljajo ob nakupu nove kuhinje.