Ne glede na to, kako je opremljen naš dom, si v kopalnici običajno vsi želimo občutka naravne lahkotnosti in čistoče, zato so v njej še vedno najbolj priljubljeni beli in zemeljski odtenki. Tudi kopalniško pohištvo se spreminja in namesto omaric, ki jemljejo prostor, je vse več polic in odprtih odlagalnih površin. K njim se podajo tudi preprosti in zanimivi dodatki, ki zaključijo videz kopalnice.

Kopalniško pohištvo: bogastvo lesa in kamna

Kopalniško pohištvo je lahko precej skromno. Pravzaprav potrebujemo zgolj polico, na katero odlagamo toaletne potrebščine, ki je lahko hkrati tudi pult, v katerega je vdelan umivalnik. Tako skromno pohištvo za kopalnico pa seveda ni najbolj praktično, saj imamo toaletnih in kozmetičnih pripomočkov običajno vsi kar veliko. Brez dodatnih polic ali omaric torej ne bo šlo.

Kaj pa brisače? Če ste v revijah videli možnost, da se te enostavno zvije v role in naloži na polico, pomislite malo bolje: gotovo ne želite, da se na njih nabira prah in so ves čas izpostavljene vlagi. Kljub zamisli, da bo imela kopalnica izjemno minimalistično kopalniško pohištvo, boste to idejo v realnosti torej težko izpeljali.

  • Kopalniško pohištvo Aida

Za pohištvo kopalnice običajno izberemo kombinacijo kamna in lesa. Les je pač »klasika«, a ker se z vodo ne sklada najbolje in tudi zato, ker ljudje ponovno odkrivamo lepoto kamna, dodajte tudi tega. Pult ob umivalniku je lahko iz marmorja ali granita. Tudi kopalna kad se lahko z zunanje strani obloži s kamnom.

H kamnu in lesu, iz katerega je kopalniško pohištvo, marsikdo kombinira tudi kovino – predvsem nekoliko bolj rustikalne oziroma »vintage« dodatke. Tako ni prav nič nenavadnega, če se v sodobni kopalnici pojavi kakšen star kovinski lavor, če je iz kovine oblikovana obroba ogledala, ali pa umetelno zaviti kovinski polži služijo kot nosilci za lesene police.

Tudi kopalniško pohištvo mora biti kakovostno

Kopalnica ni prostor, pri katerem bi lahko varčevali. Vse, kar danes namestimo vanjo, bomo gotovo uporabljali dvajset, trideset let ali več. Kupite torej kakovostno pohištvo, odporno na vlago, ki je klasičnega videza in tako ne bo že čez nekaj let povsem neprimernega videza. Kadar bo kopalnica potrebovala manjšo spremembo ali osvežitev, lahko tako zanjo poskrbite le s tem, da nekoliko spremenite kopalniške dodatke in dekoracijo, kopalniško pohištvo pa lahko ostane isto. Videz bo kljub temu povsem drugačen.