Kakovostna zunanja svetila vam omogočajo zelo dobro osvetlitev okolice vaše hiše. Na voljo so različne luči in reflektorji s senzorjem ali brez njega. Z njimi lahko osvetlite vhodna vrata, stopnišče, dvorišče, parkirišče, balkon ali teraso, pa tudi vrtne potke in dovoz do hiše. Lahko se vgradijo v tla, samostojno stojijo na tleh ali pa se pritrdijo na zid hiše, nadstreška ali garaže.

Četudi boste luč montirali pod streho, je treba biti pri izbiri previden in kupiti takšno, ki je primerna za zunanjo uporabo. Ohišja takšnih luči so namreč izdelana drugače, saj morajo biti prilagojena zunanjim pogojem. Pri nakupu bodite pozorni na to, kakšno stopnjo zaščite nudi ohišje, sploh če boste svetilo postavili na prosto.

Poleg luči, ki jih je treba priklopiti na električno omrežje, so na voljo tudi solarne svetilke, ki delujejo s pomočjo sončne energije.

Zunanja razsvetljava je pomembna

Za zunanja svetila se ljudje odločajo iz različnih razlogov. Vsekakor pa je razsvetljava okolice hiše ali kakšnega drugega objekta pomembna z več vidikov. Vsaj minimalna osvetlitev stavbe tudi od zunaj je skoraj nujna, saj tako poskrbimo za večjo varnost in hkrati izboljšamo tudi kvaliteto bivanja. Poleg tega pa lahko s svetlobo ustvarimo tudi različne zanimive učinke in poskrbimo za bolj prijetno počutje.

Naj vam naštejemo samo nekaj najbolj bistvenih vidikov, zaradi katerih se je pametno odločiti za zunanja svetila:

  • zaradi vidika varnosti,
  • preprečevanje padcev in nesreč,
  • zaradi večjega udobja,
  • lepši videz hiše,
  • bolj romantično razpoloženje,
  • zaščita pred nepridipravi.

Kakšna zunanja svetila izbrati?

Dekorativno zunanje svetiloLuči za zunanjo razsvetljavo je vedno treba kupovati glede na namen uporabe. V ponudbi spletne trgovine volino-svetila.si so na voljo tako zelo močne luči, ki vas bodo navdušile s svojo funkcionalnostjo, kot tudi različna dekorativna zunanja svetila. Z njimi lahko polepšate okolico svoje hiše ali poskrbite za romantični pridih na terasi ali vrtni potki.

Nekatere luči v ponudbi so v obliki kamnov ter različnih drugih dekorativnih predmetov, na voljo pa so seveda tudi različna, popolnoma minimalistično zasnovana zunanja svetila. Tako boste poskrbeli za elegantno razsvetljavo, hkrati pa vas bodo takšne luči s svojim videzom razveseljevale tudi podnevi.