Lektoriranje se zdi marsikomu precej draga storitev, saj jo nekatera podjetja zaračunavajo, kot da bi skoraj na novo napisala celotno besedilo, ne pa le odpravila napak. Res je sicer, da je trajanje dela odvisno od tega, kako kakovostno besedilo prejme lektor – ponekod je potrebno lektoriranje zgolj zato, da se dopiše nekaj vejic in tu in tam popravi kakšna beseda, drugod pa se lektor ob prejemu besedila skoraj drži za glavo, saj se najdejo napake v prav vsaki povedi. A na srečo je tudi takšnih besedil malo.

Za informacijo o tem, koliko stane lektoriranje, smo se obrnili na lektoriranje DigitPen, kjer se radi pohvalijo s tem, da so njihove storitve žepu prijazne.

Pri nas lektoriramo hitro, natančno in ugodno!

Kot so nam povedali pri podjetju DigitPen, se ukvarjajo z lektoriranjem vseh vrst besedil, od spletnih vsebin do knjig, zelo velik odstotek dela pa predstavljajo lekture diplomskih nalog. Pri teh gre res za dela z različnih področij, a večinoma so kljub temu v precej preprosti obliki, študentje pa so na srečo dobro pismeni, tako da so njihova besedila na splošno kar v redu. Zakaj bi jim torej zaračunavali po cenah, ki so primerne za lektoriranje kakšnih strokovnih besedil, ne pa študentskemu žepu prijazno?

Cenik lektoriranja

V prevajalski agenciji DigitPen nudijo še posebej ugodne cene na lektoriranje diplomskih nalog.

Pri DigitPen se lektoriranje obračunava na stran, pri tem pa je cena strani odvisna od samega besedila. Najceneje lektorirajo diplomske naloge, nekoliko višjo postavko imajo splošna besedila, najvišjo pa seveda strokovna besedila. Če je besedilo stilno samo po sebi v redu, vam določijo nižjo postavko, ki velja zgolj za slovnične in pravopisne popravke. Kadar želite, da se besedilo tudi stilno popravi, pa bo treba odšteti nekoliko več.

Lektoriranje se pri DigitPen lahko izvede tudi prednostno, po potrebi vam diplomsko nalogo lektorirajo tudi v roku enega dneva ali preko konca tedna. A zakaj bi čakali na zadnji trenutek?