USB ključi so pripomoček, brez katerega si ne znamo več predstavljati sodobnega shranjevanja in prenašanja podatkov, svojega pa ima dejansko vsakdo, celo osnovnošolski otroci, ki pripravljajo različne vsebine doma na računalniku in jih nato predstavijo v šoli. Ker so USB ključi tako razširjen predmet za vsakdanjo uporabo, kot so bili nekoč vžigalniki in pisala, pa se marsikdo odloči, da jih bo izbral za promocijska darila, zaradi česar poskrbi za tisk na USB ključe oziroma za graviranje – odvisno od tega, ali je ohišje USB ključev izdelano iz plastike ali kovine.

Zakaj so USB ključi eden najboljših načinov promocije?

Za promocijska darila velja vedno izbrati izdelke, ki niso predragi in jih lahko tako naročimo v zadostni količini, ne da bi s tem pretirano globoko segli v žep. Drugo pravilo pa je, da morajo biti poslovna darila praktična in po možnosti še tako uporaba, da jih imajo ljudje ves čas pri sebi, tako v prostem času kot pri delu.

USB ključi

USB ključi ustrezajo vsem tem kriterijem, kajti uporabljamo jih vsi – kar koli je na ohišju USB ključev zabeleženo, pa nam je torej ves čas pred očmi. Tisk na USB ključe tako zagotovo pomaga pri opaznosti vaše blagovne znamke in njeni prepoznavnosti.

Kakšni USB ključi so najbolj primerni?

Svoje poslovne partnerje oziroma vse, ki jim boste USB ključ namenili kot promocijsko darilo, morate dovolj ceniti, da jim podarite ključ, ki je dovolj zmogljiv. To pomeni, da morajo imeti USB ključi dovolj pomnilniškega prostora, da so uporabni – če je bilo še nekaj let nazaj povsem dovolj, da je bilo na ključek možno shraniti en ali dva giga podatkov, to sedaj ne zadošča več, saj sodobne oblike zapisov terjajo veliko prostora, zlasti če shranjujemo fotografije in filme.

Leseni USB ključi

Med najbolj priljubljene sodijo leseni USB ključi, saj les velja za topel, estetski in zelo obstojen material.

Vsakdo, ki uporablja računalnik, gotovo že ima kakšen ključek, zato velja poskrbeti še za nekaj: unikatni USB ključki z vašim logotipom naj bodo že na videz simpatični oziroma privlačni, torej lepo in zanimivo oblikovani. Tako si boste zagotovili, da bodo uporabniki raje posegli po vašem ključku, ne pa katerem drugem – in če so USB ključi res zanimivi, jih bodo vsi z veseljem nosili kar na traku okoli vratu ali na obesku poleg ključev, torej jih ne bodo uporabljali zgolj ob delovni mizi, temveč jih bodo povsod nosili s seboj.

Kje naročiti USB ključe?

Unikatni USB ključi so vam na voljo pri različnih ponudnikih, zanimivo pa je, da mnogi ponudniki promocijskih materialov nudijo tisk na USB ključe za doplačilo, tudi če naročite večjo količino. Temu se velja vsekakor izogniti. Preverite, kje vam nudijo USB ključi tisk zastonj in si tako zagotovite čim manjše stroške.

Tisk na USB ključe ali graviranje?

Bi radi, da bi bili vaši USB ključi kar najbolj elegantni? Potem se zagotovo velja odločiti za ključke, na katere je mogoče vaš logotip gravirati. Srebrno elegantno ohišje z graviranim logotipom ali imenom podjetja bo zagotovo dobro sprejeto tudi pri poslovnih partnerjih, ki imajo radi nekaj več prefinjenosti. Če si želite barvitosti in hitre opaznosti, pa bo seveda boljši tisk – izberite ohišje v barvi, ki je kontrastna barvi vašega logotipa, pa boste vedno opazni.