Rojstni dan je ena od tistih prilik, ko si dejansko vzamemo čas za prijatelje. Med vsakdanjimi obveznostmi se z njimi večinoma vidimo bolj na hitrico, kadar pride na vrsto praznovanje rojstnega dne, pa se zato lahko odločimo, da jim bomo posvetili nekaj več pozornosti. In najbolje od vsega je, da si lahko vzamemo čas kar za vse hkrati! Da bo rojstnodnevno praznovanje potekalo kot prijetno in zabavno druženje, pa je seveda potrebno pomisliti na kar nekaj stvari.

Kje organizirati praznovanje rojstnega dne?

Nekateri za rojstnodnevno praznovanje najraje poskrbijo kar doma, kar je enostavno, če ne boste povabili preveč ljudi (recimo do štiri pare) ali če imate rojstni dan v toplejšem delu leta, ko lahko praznujete tudi zunaj, na vrtu ob hiši. Če stanujete v bloku oziroma nimate kam namestiti vseh svojih prijateljev, pa je za praznovanje rojstnega dne vedno bolje poiskati temu namenjeno lokacijo. Lahko se odločite za piknik v naravi, kjer vas najem prostora ne bo stal prav nič (če se dogovorite z lastnikom travnika), za najem kakšnega »uradnega« piknik prostora, najem koče ali morda dvorane.

Rojstni dan na prostem

Organizirajte piknik in rojstni dan praznujte na prostem.

Zanimivo je praznovanje na lokacijah, namenjenih športu in zabavi, na primer na bowlingu, na biljardu, paintballu, ali pa tudi ob različnih aktivnostih in ponudbi, ki si jih sicer nikoli ne bi privoščili – na primer praznovanje z vožnjo z ladjico po Ljubljanici. Seveda pa velja, da so zlasti te »posebne« ponudbe nekoliko dražje in pridejo večinoma v poštev za kakšne okrogle obletnice, pa še to ne za vsakogar.

Izkušnje, ki štejejo

O tem, kje so najboljša mesta za praznovanje rojstnega dne, zlasti v Ljubljani in njeni okolici, pa tudi drugod, smo povprašali nekaj naših sodelavcev, katerih izkušnje so prinesla precej zanimivih zamisli.

Ena od sodelavk nam je povedala: »Najbolj sem si zapomnila partnerjevo praznovanje rojstnega dne, ki je bilo zabavno, a hkrati poceni. Z njegovimi prijatelji in njihovimi partnerkami smo šli v Bowling center Spider, kjer smo se družili ob prijetni igri in spili nekaj piva. Bilo je odlično, ker so fantje še iz mladih let med seboj zelo tekmovalni.«

Bowling center Spider

Rojstnodnevno zabavo lahko organizirate v Bowling centru Spider.

»Nisem za velika praznovanja, z ženo povabiva le njeno najboljšo prijateljico z možem, ter mojega brata z ženo. Nazadnje smo se dobili kar na vrhu bližnjega hriba, v planinski koči. Zjutraj smo se odpravili navzgor, nato uživali v igranju badmintona in pogovorih, si privoščili kosilo in se družili skoraj vse do sončnega zahoda, nato pa šli počasi nazaj v dolino,« je povedal sodelavec.