Morda vas mika, da bi igrali na bobne, ki veljajo za priljubljen inštrument, saj z njimi prav vsaka glasba zveni manj pusto in dolgočasno. Preden se podate v specializirano trgovino z glasbili, si naredite seznam, kaj vse boste potrebovali za igranje nanje.

Osnovni set bobnov vsebuje mali boben, nekaj prehodnih bobnov, veliki boben in činele. Vsekakor pa to še ni vse, kar boste potrebovali, če se nameravate pričeti ukvarjati z bobnanjem.

1. Bobnarske palice

Brez bobnarskih palic ne boste mogli igrati na bobne. Na voljo imejte več različnih bobnarskih palic, na primer jazz palice, rockovske palice, različne metlice. Bogato ponudbo palic vam bo razkazal strokovno podkovani prodajalec, ki vas bo usmerjal še pri izbiri druge opreme za bobnanje. Preverite tudi odličen vodič za izbiro bobnarskih palic.

2. Torba ali kovček

S pomočjo torbe ali kovčka boste dobro zaščitili bobne in druge pripomočke. Vsekakor boste s to opremo lahko bobne preprosto prenašali naokoli.

Torba za bobne

Torba za cajon Standard Chicago Classic in torba za bobnarske palice.

Poskrbite, da boste izbrali kovček ali torbo, ki bo opremljena z več majhnimi žepi, kjer boste lahko hranili še razne drobne predmete. Za lažje prenašanje bobnov z ene lokacije na drugo si lahko priskrbite tudi ustrezen voziček.

3. Preproga za bobne

Svetujemo vam, da si priskrbite preprogo za bobne. Najbolj vam bo koristila preproga z gumijasto podlago, ki bo poskrbela, da se bobni ne bodo premikali sem ter tja.

4. Pametni telefon

Aplikacije na pametnem telefonu vam lahko omogočijo nameščanje zemljevidov in GPS. Na ta način boste še lažje in hitreje našli lokacije s koncerti. Poleg tega vam lahko pametni telefon omogoči še metronom ter podobne koristne funkcije.

5. Čepki za ušesa

S pogostim igranjem na bobne si lahko sčasoma poškodujete sluh. Priporočamo vam, da si že na začetku kupite kakovostne čepke, ki bodo to preprečevale v največji meri. S pomočjo čepkov boste lahko slišali še bolj čist zvok bobna.

6. Rezervni deli

Pri roki imejte še pomembnejše rezervne dele, na primer opne. Še zlasti zanje je značilno, da se lahko hitro poškodujejo. Pred nastopom jih zato vedno dobro preglejte in če so poškodovane, jih pravočasno zamenjajte.

Set open za bobne

Set open Remo Emperor Transparent ProPack za bobne.

Rezervni pedal za bobne vam bo izjemno koristil, če se vam bo originalni pedal zlomil ali poškodoval.

7. Orodje za bobnarje

Pri igranju na boben vam bo prišlo prav raznovrstno orodje. V specializiranih trgovinah si lahko kupite posebne sklope orodij, ki so posebej narejeni prav za bobnarje.

Če boste imeli pri sebi izvijač, klešče, švicarski nož, še toliko bolje. Ne pozabite niti na lepilni trak, s katerim boste lahko hitro ter na preprost način popravili zlomljena stojala ali druge predmete.

8. Drugi pomembnejši pripomočki

Poleg omenjenega je najbolje, da imate pri sebi še udarjalke, stol za bobnanje, stojalo za snare boben, držalo za činele, svetilko, obliže, plastenko ali steklenico vode.

Če česa ne boste dali na seznam, vas bodo na to zagotovo opomnili prodajalci v specializirani trgovini, kjer boste lahko na enem mestu kupili prav vse.