Radi kolesarite? Če vam kolesarjenje predstavlja zgolj urico ali dve sprostitve ob lepih poletnih vikendih, potem tudi z vzdrževanjem svojega kolesa verjetno nimate veliko dela in je spomladanski servis povsem dovolj. Če greste na kolo nekoliko bolj pogosto, pa verjetno že potrebujete svoje kolesarsko orodje. Z njim lahko poskrbite za vsa popravila in nastavitve pred in po vožnji, po potrebi pa tudi med njo – razen, če imate seveda tako kot profesionalci v avtomobilu za seboj podporno ekipo z mehanikom, ki bo vse delo opravila namesto vas.

Orodje za servis koles

Kakovostno orodje za servis koles Unior na voljo na Misaron.si.

Šalo na stran – dejstvo je, da vsak resen kolesar skrbi, da je njegovo kolo dobro vzdrževano. Dobra kolesa, pa naj gre za cestne »specialke« ali za »gorce« oziroma »offroad« verzije, namreč še zdaleč niso poceni, zato vam lahko lastno kolesarsko orodje prihrani marsikateri strošek. Enako pa velja tudi za tiste, ki se odločajo za daljše poti s svojimi »treking« kolesi – če se s kolesom podate na enotedensko turo, se lahko hitro zgodi, da gre kaj narobe. In takrat je priročno kolesarsko orodje dobro imeti pri sebi, saj mojstrov, ki bi se spoznali na popravilo koles in imeli za to tudi kolesarsko orodje, ni enostavno najti. Mehaniki za kolesa so namreč nekaj, česar v večini sveta nič več ne najdemo kot poklic – razen morda kje na Nizozemskem in Kitajskem. To pa pomeni, da se ne moremo zanašati, da bo za popravilo poskrbel nekdo drug.

In kaj vsebuje kolesarsko orodje?

Orodje za koloZagotovo v njem ne smejo manjkati viličasti ključ za pedala, škarje za žico, vzvodi za demontažo gume, inbus ključi, univerzalni ključi za napere, orodje za popravilo verige, ključ za demontažo verižnika, ključ za matico zadnjega verižnika in drugi izvijači ter ključi, ki so posebej prilagojeni za popravilo ter vzdrževanje kolesa, ter jih zato drugi kompleti orodij ne vsebujejo, kolesarsko orodje pa brez njih zagotovo ni popolno.

In kje vam je kakovostno orodje za servis koles na voljo? Kar iz naslonjača ga lahko naročite v spletni trgovini Misaron.si.