Ste tudi vi opazili, kako priljubljeni so v zadnjem času postali skiroji? Cela ulica jih je polna, vsi se vozijo z njimi in od vse povsod švigajo mali junaki ter se poganjajo gor in dol. Ob tem neznansko uživajo, saj gre za zelo zabavno igračo, ki spodbuja tudi gibanje, z vožnjo pa otrok razvija tudi svoje motorične sposobnosti in samostojnost. Primerni so tako za male kot za velike otroke, pomembno je le, da jim je prilagojena velikost. Prav tako so primerni tudi za odrasle – zakaj pa ne?

Skiro ali kolo?

Vprašanje, ali naj otroku kupite skiro ali kolo, sploh ni nobena dilema, saj vam bo na to vprašanje znal odgovoriti prav vsak otrok – seveda, da je nujno imeti oboje! Skiroji imajo to dobro lastnost, da so primerni tudi za otroke, ki se še ne znajo voziti s kolesom, s takšno vožnjo pa vadijo ravnotežje in druge motorične spretnosti. Ko enkrat otrok takšno vožnjo dobro osvoji, pa je čas, da mu kupite še kolo. Najprej takšno s pomožnimi kolesci, nato pa se bo kmalu naučil še vožnje brez njih, popolnoma samostojno.

Skiro ali kolo

Brez dvoma bo najbolje, da otroku kupite tako skiro kot otroško kolo.

To pa še ne pomeni, da bo skiro ostal zaprašen v kotu garaže, saj otroci vožnjo z njim enostavno obožujejo. Z njim se bodo hoteli peljati kljub temu, da bodo imeli kolo. Odgovor na vprašanje, ali kolo ali skiro, je za otroka torej zelo enostaven – en dan skiro, drugi dan kolo, ali pa celo isti dan kar oboje.

Spodbujanje gibanja

Zanimivi skiroji so čudoviti tudi zato, ker so nad njimi velikokrat navdušeni otroci, ki se sicer ne marajo ravno veliko gibati. Z nakupom ga lahko spodbudite h gibanju, kar je zelo pomembno, saj današnji otroci vedno več časa presedijo, kar za njihov razvoj ni dobro.

Skiro

Skiro My Free 5 V 1 omogoča hitro spreminjanje namembnosti.

Skiro spodbuja gibanje in omogoča zabavno vožnjo, pri tem pa poskrbite le za to, da se bo otrok vozil na varnem kraju. Opozorite in naučite ga, kako mora ravnati, če slučajno zagleda avto, predvsem pa zanj izberite še lepo pisano čelado, ki jo bo nosil s takšnim veseljem, kot bo poganjal svoj skiro.

Tako skiroje kot lepe čelade boste našli na spletni strani s kakovostno otroško opremo in igračami Chebeltza.com. Poglejte si, kaj vse ponujajo in izberite najboljše za svojega otroka!