Pojav celulita je največkrat povezan s prekomerno telesno težo, prav tako pa se celulit lahko pojavi ob življenjskem stilu, ki ne vključuje dovolj gibanja, pa tudi pri vitkih ženskah. Pri njih še zlasti, če imajo tudi celulitu naklonjene gene. Da bi celulit odpravili oziroma ga vsaj zmanjšali, je torej v prvi vrsti potrebno shujšati, kar vključuje tako spremembe v prehrani kot v gibanju, poleg tega pa je potrebno telo še učvrstiti oziroma poskrbeti za boljši mišični tonus ter izboljšati elastičnost in napetost kože.

Zdrava prehrana

Če se želite znebiti celulita, najprej poskrbite za zdravo prehrano.

Pomagamo si lahko tudi z različnimi pripomočki, ki vplivajo predvsem na prekrvavljenost podkožja, s čimer pospešujejo metabolizem maščobnih celic. Tako si lahko na primer pomagamo z masažnimi valjčki ali kremami proti celulitu, prav tako pa celulit odpravljajo mnoge kozmetične terapije: kavitacija, limfna drenaža, LPG endermologija in podobno.

Kje vse se pojavlja celulit?

Fit postavaNajpogosteje imamo ženske celulit na stegnih in zadnjici, lahko pa se pojavi tudi na trebuhu, rokah, mečih oziroma na vseh delih telesa, kjer je visoka koncentracija maščobnih celic. In kako ga odstraniti na točno določenem mestu?

Celulita oziroma maščobe na splošno s hujšanjem in telesno vadbo ne moremo izgubiti lokalno, torej prav tam, kjer se pojavlja največja težava, saj telo energije iz maščobnih celic ne črpa na lokalen način. Če hujšate, boste izgubljali maščobo na celotnem telesu, nikoli zgolj na stegnih ali zadnjici. Tudi če se redno posvečate vajam za stegna, zadnjico ali trebuh, celulit ne bo izginjal prav tam. Res pa je, da boste na izbranem delu telesa precej utrdili mišice, kar je za lepo telo še kako pomembno.

Kako ciljno odpraviti celulit?

Če želite telo spodbuditi, da se bolj aktivno porablja telesna maščoba na izbranem delu telesa, bo potreben obisk kozmetičnega salona ali studia za preoblikovanje telesa. S sodobnimi kozmetičnimi in medicinskimi napravami bodo med terapijo obdelali namreč prav izbrani del telesa ter ga tako spodbudili, da se presnovni procesi prav tam pospešijo, kar bo vplivalo tudi na celulit. Če se uporablja kavitacija na stegnih, boste tako hitro opazili, da se je stanje izboljšalo in je pomarančaste kože na njih manj. Seveda pa je prav, da hkrati še vseeno skrbite za gibanje in zdravo prehrano, saj boste tako odkrili kombinacijo, ki je najbolj učinkovita in najhitreje prinaša dobre rezultate.

Celulit

Za pomoč pri odstranjevanju celulita se obrnite na center Rehamed.

Celulit je torej vsekakor mogoče odpraviti, vendar pa tega ni mogoče doseči na hitro. Potrebnega je kar nekaj truda, za opaznejše rezultate pa tudi terapije, v katere je potrebno nekaj investirati. A tega ne vzemite kot kazen za pretekle pregrehe, temveč kot pomoč, ki vam pomaga na poti do čudovitega telesa in s tem bolj samozavestnega jaza.